Contact/Bedrijfsgegevens - Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Sparkling Memories is een 'éénvrouwszaak' die in 2009 werd opgezet en wordt gerund door ondergetekende; Tineke de Wit, 50 jaar,  Rotterdamse van geboorte, en creatief ondernemer in handgemaakt zilveren sieraden. Ik hou van het leven, man, kids, familie, natuur en alles wat me lief is!

Hoewel bovenstaande tekst in het kader vrij open is en betrekking heeft op een persoonlijk verlies, was het de drijfveer voor het opstarten van Sparkling Memories. Deze gebeurtenis maakte mij duidelijk hoe belangrijk het kan zijn om de herinnering aan een dierbare vorm te geven en vast te leggen. Het geeft troost, ruimte voor verwerking en vooral het gevoel de dingen tastbaar te kunnen maken.

In deze periode ontdekte ik dat er, tot dan toe, verborgen creativiteit in de genen zat die steeds verder naar voren kwam. Eerst op verzoek van familie, vrienden en kennissen werd er steeds vaker een herinnering vastgelegd in de vorm van een sieraad of in 2D of 3D door middel van lifecasting. Al snel volgden allerlei opdrachtgevers en werd het een dagtaak. Een voor mij mooie en leuke dagtaak die er weer voor zorgde dat het bureau voor secretariële dienstverlening, wat ik inmiddels ruim twintig jaar runde, plaats moest maken voor een creatieve omslag. En jawel, ….Sparkling Memories was geboren!

Lifecasting was de hoofdmoot van mijn werk – het vastleggen, voornamelijk twee- en driedimensionaal, van lichaamsafdrukken – zwangere buiken, handjes, voetjes, pootjes, gezichten, etc. Werkende weg begon een zoektocht naar allerlei materialen, vormen en manieren om steeds weer iets persoonlijks en unieks te kunnen maken.

Na ontdekking van het vrij nieuwe ‘kneedbare’ zilver was ik verkocht. Cursussen werden gevolgd en vele materialen, gereedschappen en aanvullende technieken uitgeprobeerd. Hiermee werd het mogelijk om in fijn zilver de vingerafdrukken, hand- en voetafdruk, tekening of handgeschreven tekst en zelfs een kus te vereeuwigen.  Ik begon met het maken van hangers en de reacties waren overweldigend. Na een jaar van vele opdrachten en verzoeken werd de Sparkling Jewels™ collectie samengesteld.

De Sparkling Jewels™ vormen nu de hoofdmoot van mijn werkzaamheden.

Leuk zo’n creatief gen, maar de opdrachten kwamen vaak zo ver buiten mijn directe omgeving vandaan, dat – u raadt het al – de webshop zijn intrede moest gaan doen. Weer een heel nieuw project en een nieuwe uitdaging!

Inmiddels is ‘ik’ vaak ook ‘wij’ geworden, want door de hand- en spandiensten van de mensen om me heen, blijft deze creatieveling in staat om met veel voldoening alle herinneringen voor u vast te leggen!

Tineke de Wit

© 2009 - 2022 Sparkling Memories | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel