Info     Info - Sieraden onderhoud

Als u sieraden niet op de juiste manier onderhoudt, stralen ze dat al spoedig uit. Krasjes en deukjes kunt u niet altijd voorkomen. Wilt u een sieraad zo lang mogelijk mooi houden, volg dan onderstaande tips om beschadiging of slijtage tegen te gaan

  1. Berg elk sieraad apart op, bijvoorbeeld in een bijouteriedoosje. Zo voorkomt u krassen.
  2. Sommige schoonmaakmiddelen als zout en chloor zijn funest voor sieraden bij huishoudelijk of ruw werk. Dit geldt ook voor het sporten. U kunt uw sieraden beschadigen of verliezen.
  3. Fel zonlicht kan sieraden beschadigen. Parels en kleurstenen verkleuren, net als je huid. Helaas is deze verkleuring bij parels en kleurstenen blijvend. U kunt de kleurstenen wel opfrissen in een zeepsopje van lauwwarm water.
  4. Goudlegeringen `bijten`als ze in aanraking komen met parfum, make-up en haarlak. Deze bevatten stoffen waardoor de goudlegering vlekken veroorzaakt op de kleding en huid van de sieradendrager. Doe sieraden altijd pas op het allerlaatste moment om of aan.
  5. Zilver reageert op zuurstof. Daardoor ontstaat er gele of zelfs zwarte aanslag op het sieraad. Een glad zilveren sieraad reinigt u met een speciale zilverpoetsdoek of met een doek zilverpoetsmiddel. Gematteerd zilver is te reinigen met een potloodgummetje of speciale Silverclean.
  6. De huid geeft een parel meer glans. Maar transpiratie doet weer afbreuk aan de polijstende werking. Net als cosmetica en parfum. Reinig parels daarom af en toe met een vochtige doek.
  7. Zijn deze tips ontoereikend? Ga dan naar de juwelier. Hij kan elk sieraad een professionele schoonmaakbeurt geven.
© 2009 - 2022 Sparkling Memories | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel